Regenesis®

Wat is Regenesis?

Regenesis® is een energetische behandeling waarbij ik zenuwknopen zachtjes aanraak. Hierdoor wordt de levenskracht die zich in elke cel bevindt, gestimuleerd en dat zorgt ervoor dat je celgeheugen geschoond wordt van blokkades. De cellen kunnen beter functioneren, je immuunsysteem versterkt en je balans verbetert. ‘Regenesis’ betekent dan ook wedergeboorte.

Regenesis® is een unieke methode die na jarenlang onderzoek is ontwikkeld door Robert Rasmusson, door zijn eigen bevindingen te verbinden met het werk van Wilhelm Reich. Hij richtte samen met onder andere Dr. Ulatowska (PhD in psychologie) het ‘Centre for Integrative Psychology’ op aan de Columbia Pacific University.

Om het zelfhelende vermogen te stimuleren moet je voorbij alle grofstoffelijke niveaus van het lichaam gaan (cellen, weefsels, organen en systemen) om bij de verbinding te komen tussen geest en materie, het punt waarop bewustzijn een effect begint te hebben. Dit punt is wat ons in beweging brengt en is voor ons mensen toegankelijk via liefde en intentie.

~ Deepak Chopra

Voor wie?

Regenesis is geschikt voor iedereen die klachten heeft en een fysieke, emotionele of mentale blokkade ervaart, zoals:

  • Problemen met de ruggenwervels, gewrichten en spieren
  • Problemen met organen, klieren, lymfe, hart- en vaatstelsel
  • Problemen met het immuunsysteem
  • Emotionele en/of mentale problemen
  • Trauma’s en psychische problemen
  • Gedragsstoornissen
  • Depressie/ Burn-out klachten

Het is een krachtige complementaire tool, werkt goed bij diverse blokkades in je bio-energetische systeem, en ondersteunt ook je immuunsysteem.

De behandeling

Bij de behandeling plaats ik lichte aanraking op specifieke punten op je lichaam die toegang geven tot het te behandelen gebied. Deze komen vaak overeen met de plaats waar een zenuwknoop zit die ook in bijvoorbeeld accupunctuur gebruikt wordt. Het is een rustige, pijnloze behandeling. Gedurende de behandeling kunnen lichamelijke reacties ontstaan en/of emoties vrijkomen die de oorzaak naar de oppervlakte brengen. Hiermee gaan we dan samen aan de slag om ervoor te zorgen dat jij beter in balans komt, en dat verkrampingen, pijnen of stresssituaties verdwijnen.

Regenesis® Atlas therapie

Regenesis atlas therapie is een pijnloze, energetische atlascorrectie waarbij ik zenuwknopen in de nek en ruggengraat zachtjes aanraak. Je lichaam kan dan de optimale stand weer aannemen zonder enige vorm van manipulatie of kraken. De behandeling is geheel pijnloos en heeft een enorm positief effect op de totale gezondheid.

Vooral de ruggenwervel en de nekwervel staan tijdens de geboorte onder druk waardoor de 1e en 2e nekwervel (atlas en draaier) vaak in een foutstand komen. Door deze foutstand kunnen essentiële lichaamsfuncties al vroeg geblokkeerd worden en kan er minder bloed naar de hersenen stromen. Dit is een medeoorzaak van veel ziekten van zowel emotionele als lichamelijke aard. Andere redenen waardoor een foutstand kan ontstaan zijn bijvoorbeeld een whiplash, ander trauma of stress.

Als de atlas door jarenlang trauma en stress in een verkeerde stand heeft gestaan, raken de nekspieren verkrampt en dit kan voor de nodige problemen zorgen. Er zijn dan ook vaak meerdere behandelingen nodig om de foutstand te corrigeren. Het is van belang om de oorzaak te onderzoeken, want soms komt de foutstand weer terug en kunnen er nog andere onderliggende oorzaken zijn. De regeneratietijd is bij iedereen verschillend.

Direct contact over Regenesis® 

Wil je meer informatie? Neem dan direct contact op of maak een afspraak.