Jouw leven, jouw gezondheid

Over de praktijk

In mijn praktijk ‘Presence & Balance’ hanteer ik een holistische kijk op gezondheid, dat betekent dat er altijd gekeken wordt naar mogelijke onderliggende oorzaken. Het brede aanbod van therapie en coaching binnen de praktijk maakt het mogelijk alle levensgebieden te belichten. In een rustige en vooral veilige omgeving stemmen we dit af op jouw persoonlijke doel.

Mijn motto binnen de praktijk is  ‘Jouw leven, jouw gezondheid’ omdat een holistische aanpak betekent dat we beiden actief zijn in het proces dat leidt tot een betere gezondheid voor jou, in de ruimste zin van het woord.

Locatie

Praktijkadres: Overtoom 12, 2408 RP Alphen aan den Rijn.

Route

Werkwijze

Intake

Wanneer je voor de eerste keer komt, gaan we eerst rustig kennismaken. Er wordt dan ook een zeer uitgebreide anamnese gedaan, en we formuleren samen je hulpvraag. De allereerste intake duurt vaak toch wel een half uur. Het eerste consult volgt vaak direct erna, dus hou in dat geval dan rekening met de tijd. Het eerste consult duurt vanwege de uitgebreide intake toch gauw anderhalf uur. Daarna zal een consult over het algemeen een uur zijn. Een enkele keer vraagt iets meer aandacht, en dan gaan we wat langer door, plan dus niet te strak erna een andere afspraak.

Consult

Nadat de hulpvraag duidelijk is, stel ik een holistische diagnose en bepaal ik een behandelplan. Het behandelplan bespreken we en kan bestaan uit een – of een combinatie van de –  behandelmethode(n), afgestemd op jouw persoonlijke doel. Daarna wordt gestart met dat wat nodig is om jouw balans te herstellen. Vaak maak ik daarbij, afhankelijk van de hulpvraag en diagnose, gebruik van natuurlijke ondersteunende middelen. Ter afsluiting bespreken we de ervaringen en krijg je ondersteunende natuurgeneesmiddelen of oefeningen mee naar huis zodat je thuis met je gestelde doel verder kunt. Ook plannen we de volgende stap.

Duur van de therapie

Afhankelijk van je hulpvraag varieert de duur van de therapie van een paar weken tot een paar maanden. Meestal zijn de afspraken in het begin van het traject elke week ingepland, en als je iets verder in het traject bent plannen we wat langere tijd tussen de consulten.

Over mij

Complementair en preventief

Alle behandelmethoden van Presence & Balance zijn complementair en/of preventief van aard. Mocht er tijdens een traject iets naar de oppervlakte komen wat wijst op een medische of psychologische ‘rode vlag’, zal ik je doorverwijzen naar je huisarts of een andere behandelaar. Soms is er overleg met huisarts of andere behandelaar gewenst, mocht dat zo zijn dan bespreken we dat eerst samen. Als je medicijnen gebruikt neem ze dan altijd mee, dit is noodzakelijk voor een goede holistische diagnose. Ik ben niet aansprakelijk voor door jou gemaakte aanpassingen, zoals de dosering van medicatie, in behandeltrajecten die je hebt met andere professionals. Mocht je medicijnen of andere middelen gebruiken op advies van je huisarts of andere specialist, pas dit dan nooit zo maar aan, maar altijd in overleg met degene die het heeft voorgeschreven.

Direct contact met Presence & Balance

Wil je meer informatie over de praktijk?

Neem dan direct contact op of maak een afspraak.