Life Coaching

Wat is Life Coaching?

Life Coaching, ook wel leefstijl of lifestyle coaching genoemd, is ontstaan vanuit de positieve psychologie, en betekent kijken naar wat je gelukkig maakt in plaats van naar wat je ongelukkig maakt. Door meer positieve gevoelens te ontwikkelen kun je (nog) beter in contact zijn met je eigen kern en persoonlijke drijfveren. Als gevolg daarvan herken je wat bij jou hoort, waardoor je de beslissingen zult nemen die bij jou passen. Ook een gezonde leefstijl met genoeg slaap, beweging, zonlicht, gezonde voeding en ontspanning bevordert het contact met jezelf.

Negatieve gevoelens zoals jaloezie of boosheid kun je overwinnen door anders te gaan kijken naar situaties. Door persoonlijke groei en een betere leefstijl, kom je steeds meer in contact met jezelf, en kom je in een betere flow. Hierdoor verbeter je je levensomstandigheden en hebben factoren die negatieve gevoelens zoals angst oproepen minder impact op je. Je wordt stressbestendig, en kunt in iedere situatie jezelf zijn.

Life Coaching draait om 3 belangrijke vragen:

 1. Wie ben ik
 2. Wat wil ik
 3. Wat kan ik

Als je begint met Life Coaching onderzoeken we samen deze vragen. Daarna ga je over tot het vormgeven van je leven. Je gaat actief kiezen voor je eigen levenspad. Tijdens een coaching traject ondersteun ik je in het ontwikkelen van een optimistische en proactieve levenshouding. Met een gezond zelfvertrouwen, waardering voor jezelf maar ook voor je omgeving, kun je makkelijker jouw eigen keuzes maken. Innerlijke vrede, kracht en flexibiliteit zijn bepalend voor hoe je omgaat met de externe omstandigheden. De pieken en dalen die we ervaren horen bij persoonlijke groei, het helpt om stappen te nemen.

I must be willing to give up what I am in order to become what I will be

~  Albert Einstein

Wil jij…

 • Je grenzen beter kunnen aangeven
 • Beter NEE kunnen zeggen
 • Weten waar je talenten liggen
 • Een andere stap in je loopbaan
 • Beter kunnen plannen
 • Rust in je hoofd
 • Meer zelfvertrouwen
 • Je relaties verbeteren
 • iets anders?

Staat je wens hier niet tussen, of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met me op.

Direct contact over Life Coaching

Wil je meer informatie over Life Coaching? Neem dan direct contact op, of maak een afspraak.