E.E.N.® Therapie

Doel van de therapie

E.E.N.® therapie is een lichaamsgerichte, psychosociale therapie, waarbij een holistische diagnose gesteld wordt. Dit houdt in dat de klacht vanuit elk levensgebied belicht wordt. Het doel is om het lichaam, de geest en het bewustzijn in balans te brengen en/of te houden. Het is een multidisciplinaire natuurgeneeswijze die als een op zichzelf staande therapie, maar ook in aanvulling op de reguliere geneeswijzen kan worden ingezet.

E.E.N.® staat voor Eclectisch, Energetisch Natuurgeneeskundige Therapie. In de wereld bestaan meerdere geneeskundige systemen: de Oosterse geneeskunde, de traditionele Chinese geneeskunde en de Westerse reguliere en natuurgeneeskunde. De betekenis van het woord eclectisch is “uit alle systemen het beste halen en er ook de Eenheid in zien”.

Multidisciplinare E.E.N.® therapie bevat verschillende technieken die ik kan inzetten tijdens een sessie, zoals psychosociale-therapie, thematherapie, regressietherapie, handreflexologie, endocrinologie, ademhalingstherapie. Indien nodig gebruik ik ook technieken vanuit de andere behandelmethoden (life coaching, regenesis en hypnose).

Schonen van het celgeheugen

Klachten ontstaan door een niet-verwerkte gebeurtenis, emotie of overtuiging. Dit kan van alles zijn en op alle leeftijden hebben plaatsgevonden. Doordat deze niet verwerkt is, wordt deze opgeslagen in het celgeheugen en veroorzaakt een blokkade, of je je daar nou bewust van bent of niet. Wanneer er klachten ontstaan vanuit deze blokkades is het tijd om je bewust te worden van de onderliggende ervaring, zodat je je celgeheugen kunt schonen en ruimte kunt maken voor nieuwe ervaringen, nieuwe emoties en nieuwe overtuigingen.

Door je vrij te maken van oude patronen, breng je je lichaam, geest en persoonlijkheid weer in balans waardoor je ook je immuunsysteem stimuleert en beter met je omgeving kan communiceren. Dit noemen we een transformatie.

Gebruik van natuurlijke geneesmiddelen

Tijdens en na de behandeling kan ik verschillende middelen inzetten die ondersteuning bieden bij het herstellen van de balans en het schonen van het celgeheugen, bijvoorbeeld:

  • Klassieke homeopathie
  • Het SanoConcept
  • Schüssler celzouten
  • Lithotherapie
  • E.E.N.® energetica
  • Aromatherapie
  • Bachbloesems
  • Lichtremedies

De behandeling

De behandeling is gericht op de oorzaak van de klacht, die wordt gezocht op het niveau van je fysieke, mentale, emotionele en energetische lichaam. Dit geheel wordt gezien als je persoonlijke (energie)systeem, waarbij de belangrijkste voorwaarde om gezond te zijn is dat jouw energie vrij kan stromen.

Gebleken is dat emoties een grote rol spelen bij het ontstaan van de blokkades, maar ook onder invloed van ziektekiemen, toxische belasting, straling en niet-optimale voeding kunnen blokkades zich ontwikkelen. Het lichaam uit zich bij iedereen op een persoonlijke, eigen manier. Een klacht van je energiesysteem begint met subtiele aanwijzingen die makkelijk gemist kunnen worden. Wanneer je je langere tijd niet bewust bent van het signaal of waar het signaal op duidt, raakt de energiestroom geblokkeerd, is je balans zoek en ontstaan ziektes, stress, burn-out of andere klachten.

Na een uitgebreide anamnese stel ik een holistische diagnose op basis van je hulpvraag via onder andere kinesiologische testen, polsdiagnostiek en psychonomie. Bij het onderzoek werk ik met testampullen en flesjes. Eventuele medicijnen en supplementen die je gebruikt zijn belangrijk om mee te nemen tijdens het bepalen van de holistische diagnose, omdat ze van invloed zijn op de testresultaten.

Afhankelijk van de uitkomst van de holistische diagnose zet ik een van de technieken in die eerder op deze pagina beschreven zijn.

Om actief bij je transformatie proces betrokken te blijven, krijg je na afloop van het consult een persoonlijk advies mee ter ondersteuning van jouw traject. Dit advies kan bijvoorbeeld het gebruik van natuurlijke geneesmiddelen of het doen van oefeningen bevatten.

Direct contact over E.E.N.®

Heb je vragen over E.E.N.®?

Neem dan direct contact met me op, of maak een afspraak.