Hypnose

Wat is hypnose?

Hypnose is een staat van diepe ontspanning waarin we ons onderbewuste direct kunnen benaderen. Hypnose gebruik ik in de praktijk soms om de oorzaak van het probleem te achterhalen. Om het probleem vervolgens op te lossen, geef ik tijdens de hypnose positieve suggesties mee. Deze suggesties hebben we van te voren samen besproken en zijn altijd positief. Hierdoor is de therapie snel en effectief.

Tijdens de sessie ben je heel diep ontspannen, maar bewust van wat er gebeurt en behoud je altijd de controle.

Waar is hypnose geschikt voor?

Hypnose technieken pas ik toe als onderdeel van een traject.

Bijvoorbeeld bij:

  • Angsten, spanningen en fobieën
  • Depressies en burn-out
  • Verslavingen
  • Fysieke klachten

Je onderbewuste houdt van problemen omdat ze je een soort identiteit geven. – Eckhart Tolle

Waarom werken met het onderbewuste?

Hoeveel dingen doe je, zonder dat je daar bij na hoeft te denken? Deze zijn een ‘gewoonte’ geworden. Je doet ze niet meer bewust. Het is dus feitelijk een automatisme geworden. Het brein krijgt enorm veel indrukken en prikkels te verwerken, continue en veel dingen gebeuren op de ‘automatische piloot’.  Dat maakt het mogelijk tegelijkertijd verschillende dingen te doen, denk aan bijvoorbeeld ademen, lopen en praten. Je lichaam doet heel veel dingen zonder dat je het bewust commando’s hoeft te geven, en bovendien zijn de bewegingen die je veel maakt in het celgeheugen opgeslagen. Je hersenen en je lichaam vormen samen een elektrisch systeem, het zenuwstelsel dat er voor zorgt dat jij de dingen kunt doen die je wilt doen. Het zenuwstelsel bestaat uit talloze neurologische paden, en de paden die vaak gebruikt worden, zijn een snelweg geworden.

Automatismen kunnen we ook wel conditioneringen, programma’s of patronen noemen. Ook niet-verwerkte gebeurtenissen krijgen hun plek in je celgeheugen, en vormen daar energieblokkades waar omheen je lichaam veranderingen aanbrengt om deze blokkades te vermijden. Hierdoor ontstaan andere paden en zonder dat je het in de gaten hebt is je elektrische systeem aangepast, en zijn er nieuwe patronen en conditioneringen ontstaan.

Wanneer je last krijgt van een conditionering die niet (meer) bij je past wil je dat veranderen, maar inmiddels zijn die paden snelwegen geworden en zo diepgeworteld dat verandering niet altijd zo eenvoudig is. Daarom kan het zinvol zijn om direct met het onderbewuste in contact te komen. Door mij directe of indirecte positieve suggesties mee te laten geven tijdens de hypnose zorg je ervoor dat je celgeheugen geschoond wordt en het geautomatiseerde programma een upgrade krijgt.

Direct contact over hypnose

Wil je meer informatie over hypnose? Neem dan direct contact op, of maak een afspraak.